 |
در ادامه سلسله جلسات حلقه¬هاي صالحين، كانون بسيج اساتيد دانشكده كشاورزي دانشگاه شيراز اقدام به برگزاري جلسه معرفتي صالحين اساتيد تحت عنوان"سمینار سیر مطالعاتی آثار استاد مطهری و اهمیت ماه مبارک رمضان" با حضور و سخنرانی آقای دکتر یوسف علی مدرس حوزه و دانشگاه همراه با پرسش و پاسخ نمود. اين جلسه به مدت 30/1 ساعت در تاريخ 8/3/95 در محل اتاق شوراي دانشكده كشاورزي دانشگاه شيراز برگزار گرديد. در ابتدای جلسه تلاوت آياتي چند از كلام الله مجيد قرائت گردید، در ادامه آقای دکتر یوسف علی در باب ماه مبارک رمضان و اهمیت آن توضیحاتی را ارائه نمودند. |
«رمضان» در لغت از «رمضاء» به معناى شدت حرارت گرفته شده و به معناى سوزانيدن مى باشد. چون در اين ماه گناهان انسان بخشيده مىشود، به اين ماه مبارك، رمضان گفتهاند.
پيامبر اكرم (ص) مى فرمايد: «انما سمى الرمضان لانه يرمض الذنوب; ماه رمضان به اين نام خوانده شده است، زيرا گناهان را مى سوزاند»
در فضیلت و شرافت ماه مبارک رمضان همین بس که در میان ماههای قمری تنها ماهی است که خدای تبارک و تعالی نام آن را در کتاب شریف خود ذکر نموده و آن را جزء بهترین هدایای الهی به جامعه بشریت است معرفی فرموده است. در قرآن کریم راجع به این ماه عظیم چنین آمده است:
« شهر رمضان الذی انزل فیه القرآن هدی للناس و بینات من الهدی و الفرقان» ماه رمضان ماهی است که قرآن در آن نازل شده است تا رهنمودی باشد برای مردم و نشانه های روشنی از هدایت و فرقان.
در روایتی دیگر از پیامبر اکرم«ص» آمده:
مَنْ ذَكَرَنِي فَلَمْ يُصَلِّ عَلَيَّ فَقَدْ شَقِيَ وَ مَنْ أَدْرَكَ رَمَضَانَ فَلَمْ تُصِبْهُ الرَّحْمَةُ فَقَدْ شَقِيَ وَ مَنْ أَدْرَكَ أَبَوَاهُ أَوْ أَحَدَهُمَا فَلَمْ يَبَرَّ فَقَدْ شَقِي
شقی است کسی که نام مرا ببرد و بر من درود نفرستد. شقی است کسی که ماه مبارک رمضان را درک کند و مشمول رحمت قرار نگیرد. شقی است کسی که والدین خود یا یکی از آنان را درک کند، امّا به آنان احسان نکند.
در این ماه بندگان میهمان خداوند متعالاند. معنای این میهمانی این نیست که خداوند شکم بندگان را سیر میکند؛ معنایش این است که بندگان میتوانند در این ماه مبارک رشد معنوی پیدا کنند و روزه، دعا، راز و نیاز با خداوند و سایر عبادات در این ماه، موجب رشد معنوی شده و روز به روز آنان را به سازندگی روح، ریشهکن کردن صفات رذیله و غرس درخت فضائل به جای آن، نزدیک سازد. غنیمت شمردن این فرصت مبارک، انسان را به مقام قرب الهی میرساند. فرصت کمنظیر شبهای قدر، برای پیشرفت سیر و سلوک، بسیار مفید است. بندگان میتوانند با استفاده از این ماه مبارک، بر نفس امّاره مسلط شوند و به جای اینکه خادم نفس اماره باشند، آن را تابع خود کنند. در این صورت، دنیا و آخرت آنان تأمین خواهد شد.
در خاتمه جلسه پرسش و پاسخ درمورد مسائل مطروحه و تحولات سیاسی انجام پذيرفت. نهایتاٌ جلسه مذکور با ذکر صلواتی بر محمد و آل محمد (ص)، خاتمه یافت.
.jpg)
.jpg)